Sveže sobotno jutro, zadnji dan v septembru.

Morda sta ravno ta dva dejavnika prepričala nekaj kolesarjev, da se niso podali na start kronometra. Prireditev je bila izvedena v spomin na preminulega člana Staneta Trojerja, ki je bil tudi enden od pobudnikov kronometra. Letos se  nas je na start podalo devet. Glede na to, da seje prireditve udeležil tudi zmagovalec letošnje dirke za Zlato čipko, Nejc Čenčič, je bilo pričakovati, da bodo časi (oziroma vsaj prvi) zagotovo zelo kratki. Pričakovanje se je več kot uresničilo. Nejc je za 8km dolgo progo potreboval manj kot 15 minut - fantastično.

Drage kolesarke in spoštovani kolesarji,

Pred startom

V lepem sončnem vremenu smo uspešno izpeljali tudi 25. kolesarsko dirko za Zlato čipko. Priznanja so v glavnem podeljena, nekaj "hitrih" udeležencev (tistih, ki se jim je po dirki izredno mudilo in niso mogli počakati razglasitve) moramo še poiskati. Prireditveni prostor smo prav tako pospravili in je pripravljen na nove uporabnike. Na letošnji prireditvi smo še posebej pozdravili tekmovalce v novi kategoriji - S Pony-em v Davčo. Tokrat jih je bilo 6, v naslednjem letu pa bomo glas o tej kategoriji še razširili.

Drage kolesarke in spoštovani kolesarji,

23. kolesarska dirka za Zlato čipko, že druga v času Korona virusa, je uspešno zaključena. Priznanja so podeljena (tudi tistim, katerim se je po dirki izredno mudilo in niso mogli počakati razglasitve), prostor je pospravljen, prihajajo pa še zadnji računi. Še malo in lahko bomo pričeli s pripravami na jesenski kronometer.

Po letu premora vas ŠD Kamikaze vabi na Stanetov memorial (tradicionalni kronometer Podrošt - Petrovo Brdo), ki bo v soboto, 25.09.2019 s startom ob 10:00. Proga je dolga 8km z višinsko razliko 283m. Rezultati kronometra skupaj z rezultatom dirke za Zlato čipko štejejo tudi za VN Kamikaz za leto 2021.


Vsi udeleženci se morajo ravnati po sledečih navodilih:

  1. Kronometer je v vsakem vremenu.
  2. Cesta NE BO zaprta. Kronometer poteka ob normalnem prometu, zato je potrebna še posebna previdnost udeležencev.
  3. Udeleženci se prireditve udeležijo na lastno odgovornost. Prireditelj ne odgovarja za nezgode ter povzročeno škodo pred, med in po prireditvi.
  4. S plačilom simbolične startnine (3€) ter podpisom udeleženci potrdijo, da so seznanjeni s pravili ter da se z njimi strinjajo. Za udeležence, mlajše od 15 let, velja podpis staršev oziroma skrbnika.
  5. Obvezna je uporaba zaščitne čelade.

Za dodatne informacije nam Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

 

Vabimo vas tudi, da si ogledate rezultate letošnje dirke za Zlato čipko (pa tudi preteklih).

Drage kolesarke in spoštovani kolesarji,

24. kolesarska dirka za Zlato čipko je uspešno podstreho. Priznanja so v glavnem podeljena, nekaj "hitrih" udeležencev (tistih, ki se jim je po dirki izredno mudilo in niso mogli počakati razglasitve) moramo še poiskati. Prireditveni prostor smo prav tako pospravili in je pripravljen na nove uporabnike.